Skip to Content

Design
Seriozitate
Talent

Blogul nostru este aici….

Tratament Parafina

Tratamente cu parafina: beneficii si mod de utilizare

Ca sa ai o piele catifelata si profund hidratata trebuie sa o ingrijesti corespunzator si sa-i acorzi atentia cuvenita, iar un rezultat surprinzator in acest sens il are tratamentul cu parafina, care este intalnit in numeroase saloane de infrumusetare, dar se poate realiza si acasa.

Descopera mai jos care sunt beneficiile tratamentului cu parafina!

Ce este parafina?

Parafina este o substanta prelucrata din petrol, care poate fi utilizata atat in tratamentele fizioterapeutice pentru recuperare sau ameliorarea durerilor provocate de tendinite, entorse, rupturi de ligamente, precum si in procedurile estetice. Mainile si picioarele sunt, in general, zonele cel mai expuse ale corpului, insa un tratament cu parafina le poate hidrata in profunzime si le ofera un aspect placut.

Tratamentul cu parafina este usor de pregatit si ajuta la hidratarea pielii chiar si in cele mai profunde tesuturi, imbunatateste fluxul sanguin, iar stratul de parafina care actioneaza in profunzime  previne  imbatranirea.

Parafina poate fi achizitionata din orice magazin care comercializeaza produse cosmetice sau plafare, dar o poti comanda si online de aici. In saloanele de infrumusetare si in centrele spa parafina este pastrata intr-un aparat special care o mentine la temperatura ideala, dar inainte de inventarea acestora se punea la bain-marie. Odata ce parafina ajungea la temperatura ideala si tolerata de corpul uman, putea fi aplicata.

Tratament Parafina 1

Cum se realizeaza un tratament cu parafina?

Parafina este un derivat de petrol, care are un aspect delicat de ceara si se foloseste pentru a crea o pelicula protectoare si hidratanta, insa inainte de a opta pentru acest tratament trebuie sa-ti cureti zona pe care vrei aplici parafina, pentru a indeparta transpiratia, urmele de parfum, crema sau deodorant. Spre exemplu, daca vrei sa folosesti tratamentul cu parafina pentru maini, trebuie sa le introduci pe rand intr-un recipient cu parafina calda, urmand ca in jurul acestora sa se formeze o pelicula de parafina.

0 0 Continue Reading →

Epilare definitiva ~ Laser Dioda

Diode laser este cea mai revoluționară tehnologie în domeniul epilării definitive, putând fi efectuată pe toate tipurile de piele, oricând, inclusiv pe pielea bronzată. Procedura este una ne-dureroasă și non-invazivă – parametrii fiind setați computerizat în funcție de ten. În plus, aparatul are un sistem de răcire încorporat care face ca epilarea să fie sigură și fără durere.

Epilare definitiva ~ Laser Dioda 3

Cum funcționează?

Aparatul are o frecvență de repetiție de până la 5 Hz, iar folosirea diferitelor mărimi de spot face ca experiența Diode Laser să fie rapidă și eficientă. Sunt folosite impulsuri foarte scurte cu doze mari de energie, focalizate pentru distrugerea firului de păr. Aparatul este prevăzut cu o putere maximă de 120J, mult mai mare decât a tehnologiei SPL.

Epilarea laser afectează rădăcina firelor aflate în faza activă de creștere, cele aflate în repaus nu sunt afectate.  Raza laser ajunge la o adâncime de 2 – 5 mm sub piele în zona afectată, adâncime la care se află foliculul de păr. La cea mai eficientă dozare nu se trece de această distanță, astfel că organele interne nu sunt afectate. Pigmenții de melanină din foliculii de păr absorb radiația laserului și se transformă în căldură. Temperatura din rădăcina părului ajunge la 60-70 de grade și astfel rădăcina firului de păr este distrusă, fiind oprită alimentarea firului.

Întregul păr de pe corpul uman se află în 3 stadii diferite: anagen-activ, catagen-repaus și telogen-cădere. Din această cauză nu este posibilă eliminarea întregii pilozități de pe corp într-o singură ședință. Durata tratamentului variază în funcție de culoarea tenului, de pigmentul părului și de grosimea și densitatea firelor.

În timpul tratamentului pacientul trebuie să poarte o pereche de ochelari pentru a-și proteja ochii de lumina laserului indiferent de zona pielii ce necesită tratament, iar esteticianul va purta și el o astfel de pereche de ochelari. În timpul unei ședințe, esteticianul va emite cu ajutorul laserului impulsuri de lumină continue pe pielea pacientului ce necesită tratare (într-o ședință se pot trata mai multe zone, chiar și întreg corpul). Aceste impulsuri de lumină se vor simți ca niște mici înțepături, însă disconfortul este eliminat de gelul de răcire conductor special conceput pentru tratamentele laser.

Epilare definitiva ~ Laser Dioda 4

Recomandările specialiștilor 

 • Se recomandă ca zona tratată să nu fie expusă la soare/solar o săptămână înainte și după procedură (valabil și pentru tratamentul de rejuvenare facială)
 • Se recomandă să nu se folosească metode de smulgere cu 20 de zile înainte de epilare (doar lama este recomandată). Sunt necesare aproximativ 4-6 ședințe (în funcție de nuanța tenului, grosimea și densitatea firelor de păr, pigmentul părului), efectuate la 6-8 săptămâni distanță.
 • Între ședințe, firele de păr nu trebuie îndepărtate prin metode de smulgere, ci cu lama, foarfeca sau crema epilatoare; motivul este permiterea formării rădăcinii firelor de păr ce urmează a fi supuse la impulsuri.
 • După încheierea ciclului de ședințe se recomandă o ședință de întreținere pe an.

Când și ce nu se recomandă:

 • Procedura nu este recomandată persoanelor cu fire de păr albe, cărunte – care și-au pierdut pigmentul
 • Femeilor însărcinate sau care alăptează
 • Persoanelor cu boli de piele, inclusiv cancer
 • Persoanelor cu alergie la soare
 • Persoanelor cu dereglări hormonale le recomandăm o combinație de tratament medicamentos alături de laser și un număr mai mare de ședințe.
 • Utilizarea de medicamente fotosensibile și/sau antibiotice: pentru siguranță, vă rugăm să anunțați esteticianul de tratamentele urmate .
 • Tatuajele și semnele vor fi acoperite și protejate pe întreaga durată a tratamentului și nu vor fi expuse fascicolelor luminoase

Reacții adverse posibile

 • S-au observat, în puține cazuri : roșeața zonei, posibilă pigmentare a pielii, umflături și cicatrici.

Avantajele laserului diode față de alte metode de epilare definitivă:

 • Diode Laser are un mod de lucru continuu, asemănător unui masaj, nepermițând astfel să rămână zone neacoperite. În cazul tehnologiei IPL se lucrează impuls cu impuls, riscând astfel să nu se acopere întreaga zonă uniform.
 • Rădăcina este distrusă asigurându-se, astfel, o epilare definitivă
 • Rezultatele apar în mai puține ședințe
 • Este un procedeu ne-dureros
 • Tratamentul poate fi efectuat oricând, inclusiv pe piele bronzată.
 • Pe parcursul ședințelor de epilare laser, pielea dumneavoastră va deveni catifelată și luminoasă, fără fire sub piele sau foliculită
0 1 Continue Reading →

Terapie Criolipoliza

Criolipoliza Craiova

Ce este și cum funcționează Criolipoliza? 

Criolipoliza este cel mai eficient tratament, non-invaziv, care elimină definitiv grăsimea prin tehnologia criogenării. Procedura se face prin intermediul aparatului CoolTech, care îngheață celulele adipoase în exces și este unul dintre cele mai eficiente proceduri pentru slăbire localizată.

Zona tratată este trasă printr-un vacuum, pentru a reduce circulația sangvin și facilitând astfel procesul de criogenare. Temperatura din aparat ajunge chiar și sub 0° C, înghețând țesutul adipos și eliminând astfel grăsimea prin criogenare, ajutând la slăbirea în zonele cu probleme.

Procedura nu necesită incizii sau anestezie, acesta fiind principalul avantaj față de liposucție. În timpul criopolizei, care durează cel mult o oră, pacientul simte un disconfort, dar nu este ceva de nesuportat. De asemenea, procedura nu necesită timp de recuperare.

Terapie Criolipoliza 6

Pe ce zone se poate face Criolipoliza?

Criolipoliza se face pentru slăbire localizată în zonele mai extinse ca abdomenul, picioare, spate și brațe. Circumferința se reduce, în medie, cu 5.3 cm – 1.3 cm, rezultate vizibile la 3 saptamani de la prima sedinta.

Câte ședințe sunt necesare pentru rezultatele dorite? 

În funcție de stratul de grăsime și de rezultatele dorite, sunt necesare între 1 și 3 ședinte. Partea bună este că celulele adipoase distruse nu mai revin. Dacă vei lua din nou în greutate, grăsimea se va depune în zonele netratate. Distanța între ședințe trebuie să fie de cel puțin 45 de zile.

Cât este de sigură Criolipoliza? 

Aparatul CoolTech de criogenizare este un produs aprobat FDA (Food and Drug Administration) și nu există riscul unor daune ale mușchilor pentru că procedura este localizată doar pe celulele adipoase.

În cel mai rău caz, persoanele cu pielea foarte sensibilă se pot înroși imediat după ședință, însă acest efect dispare în scurt timp. De asemenea, criolipoliza nu se efectuează în zona feței, ci pe zonele mai mari de piele și grăsime.

Ce contraindicații există?

În mod obișnuit, nu există contraindicații pentru criolipoliză. Această procedură nu este recomandată însă femeilor însărcinate sau persoanelor care suferă de afecțiuni grave.

0 0 Continue Reading →